2009-01-27

Helgen som varit

Nu var det ett tag sen jag skrev, har varit mycket och jag har väl inte varit på topp... Men nu känns det lite bättre i alla fall.

Är hemma med Simon idag han har feber och är hängig, Niklas är och åker skidor nu och när han kommer hem ska jag till MVC, spännande. =)

Sen i eftermiddag så ska jag hämta systers barn på dagis och sen få tacos hemma hos dom, det är ju inte nått man tackar nej till precis. Tanken var ju att vi skulle åka hela familjen efter att vi hämtat Simon på dagis men nu får pojkarna vara hemma.

I helgen har vi haft fullt upp med olika besök och utflykter, i fredags åkte vi i väg till IKEA, farmor följde också med. På IKEA köpte vi en ny säng till Simon och en byrå. Resultatet på hans rum blev toppen. =)

(Bilder är lånade från Ikea)

Efter IKEA åkte vi till Tierp där vi hälsade på Niklas syster och familj, det var supertrevligt och barnen lekte så bra.

Med oss hem följde en stor fåtölj som vi fått lånat, ska ha den som amningsfåtölj hade jag tänkte. Vi ska flytta vår säng lite först så att den får plats bredvid min sida.

På lördagen var det storstädning och ihopskruvning av Ikeainköpen sen på kvällen kom Liza, Magnus, Mille, Johan, Linda och Klara hit och åt i middag. Barnen lekte för fullt och Simon stupade i säng vid 22.00 tiden =)

I söndags tog vi det mest lugnt, jag följde med mamma till Coop och handlade lite sen på kvällen fick jag så himla ont i magen så vi fick lov att åka in till förlossningen. Det visade sig vara gallan som spökade och jag fick smärtstillande och vi fick åka hem. Nu är det mycket bättre och jag får tänka på vad jag äter och undvika ägg.

I går morse fick Niklas kusin Jenny och hennes Tobias en liten son som ska heta Edwin, Stort grattis till er!

Nej nu ska jag sätta lite fart så jag kommer i tid till MVC.

Hej hopp!

2009-01-17

Langos, matbröd och träning

Sitter vid köksbordet nu och kikar runt på alla underbara bloggar...
I går mådde jag pyton och trodde att jag skulle vara dundersjuk i morsen när jag vaknade, men känner mig mycket piggare idag (men inte helt 100)
Skönt i alla fall att inte vara liggande i dag, Niklas åkte precis till träningen och jag och Simon ska baka matbröd hade jag tänkt...

I går gjorde vi langos... mums!! Tyckte jag i alla fall mannen var inte så impand av maträtten... Han åt visserligen flera stycken men poängterade att det var ENBART för att han var så himla hungrig.. hehe!

Nej nu är det dags att sätta fart så att vi hinner med lite saker idag... För ett tag sen funderade jag vart min son får all energi ifrån... men när jag själv inte kan sitta still och vila utan ska hinna med så mycket som möjligt kanske det inte är så svårt att lista ut vart han fått den ifrån... ;)

Trevligt helg!

2009-01-15

Myskväll

Sitter i soffan med en sovande man bredvid mig och en sovande Simon uppe... har tänt ljus och har sex and the city på Tv:n... mysigt värre. Undra om man ska slå på filmen senare...

Mår sådär nu, har vilat mest hela dagen och Niklas fick underhålla Simon efter dagis, fattar inte hur han kan ha så mycket energi för att vara så liten och för att ha varit på dagis....

I morgon blir det eventuellt bad i Maserhallen med Lisa, Fredrik och Signe annars blir det pulkaåkning, vi har inte bestämt oss än. På eftermiddagen ska vi ha träff med föräldrargruppen... Hoppas verkligen att vi inte är sjuka i morgon...

Nej nu ska jag ta och kika lite på TV....

Hej hopp!

Home sweet home

Jag tyckte att Hem ljuva hem på latin inte lät så vackert så det fick bli på engelska i stället...
Så det här är resultatet av gårdagsens projekt:

Sen passar jag även på att visa Simons lekrum som vi möblerade om nu i veckan.... Så himla skönt att ha detta rum då alla våra sovrum är på övervåningen.

Idag ska jag vila så mycket som möjlig, känner att jag håller på att bli sjuk och det har jag verkligen inte tid med....

Sen så ska ju självklart en garderob städas... Jippi! eller inte! :(

Nej nu hänger gubben över axeln och vill ha datorn så det är väl bäst man makar på sig så han får som han vill... =)

Ha en bra dag!

2009-01-13

Efterlysning!!!!!

Någon som vet vad Hem ljuva hem heter på latin???

Har försökt hittat översättningen på nätet men lyckades inte, är tacksam om någon kan hjälpa mig!

Seg

Niklas är och tränar, Simon är på dagis och jag vilar... vaknade klockan 04.39 i natt/morse och kunde inte somna om.... låg och tänkte på hur jag vill göra med bebisrummet, v-rummet, vilken TV vi ska ha, tv-bänk osv........ Somnade om vid 07.00 nått och sov i en timme så dagen kommer att bli såååå seg...

Jag och Niklas har börja operation garderobstädning.... låter inte så kul kanske men så skönt när det är klart.... Vi tar en garderob per dag medan Simon är på dagis, idag blir det den andra i hallen som ska städas..

Hoppas Niklas snart får ett jobb så att vi kan köpa ny TV, vår börjar verkligen sjunga på sista versen.... Dålig bild, nått märkligt tjut som man nästa inte hör men det finns där. Sen har Simon kommit på att det är superkul att klättra upp på Tv:n.... kan bli farligt det....så det är dags för en platt TV nu tycker jag men vi måste så klart vänta...

Nej om man skulle ta och bädda sängarna och fixa lite innan Niklas kommer hem.

Ha en bra dag!

2009-01-10

Helg igen då

Jag tycker att dagarna bara springer iväg... igår var jag till MVC igen, allt såg så bra ut och bebisens hjärta pickade på för fullt.....
Fattar inte att vi snart är fler barnsföräldrar, vi blir en till i vår familj.... =)
Nu sitter Simon och kikar på TV, Niklas är och hjälper sin pappa och passar på att kika runt på olika bloggar.
Tänkte ta tag i lite städning idag medan Simon och Niklas är ute och åker bob eller när Simon sover......
I går skickade jag och syster in vår examinationsuppgiften, skönt... hoppas bara att vi blir godkända så att jag kan släppa studierna ett tag nu och fokusera på att vi ska ha barn.
Nej nu ska jag ta och dricka lite kaffe så att jag vaknar nån gång..
Ha en trevlig helg alla läsare!

2009-01-07

Åter till vardagen

Simon är på dagis, Niklas åkte iväg för att åka skidor och jag sitter vid datorn och ska plugga. Ska hinna damsuga och torka golven innan Simon ska hämtas igen.
Första dagen på dagis kommer nog få honom att sova bra inatt =)
Niklas letar hela tiden efter ett nytt jobb och vi håller tummarna för att han snart ska få ett. Ingen kul om vi skulle vara hemma båda två när bebisen kommer, vi hade ju tänkta att vi skulle semestra lite i sommar. Hade tänkt oss Furuvik, Säterdalen, Skansen och lite sånt. Även fast det inte är någon utomlandsresa så kostar det ju pengar. Men vi tänker positivt och hittar alla möjligheter som finns. =)
I morgon ska jag träffa syster min för att skriva klart vårt ex jobb sen är vi klara, skönt! Ska inte läsa nått mer fören till hösten om det passar med barnen och så.
På fredag ska jag till MVC igen, ska bli så kul, tänk jag går in i vecka 27 i morgon tiden går så himla fort...
Nej nu ska jag väl ta och sätta lite fart så jag får nått gjort.
Ha en bra dag!

2009-01-02

Sing stars =)

Ska ta och tända ljusen och sen börja med maten....
I kväll blir det kyckling och klyftpotatis sen sing stars och buzz med älsklingen =)
Simon är hos sin mormor och kommer hem i morgon, så i kväll är det bara jag och min man hemma.... Tror det kommer skränas en hel del på Åkertegsgatan 12, hihi!!!
I morgon ska vi och kika på vinterkläder till mig, nått som magen får plats i, sen blir det röj i backen på eftermiddagen...
Jag önskar er en mysig fredagskväll!

2009-01-01

Nyårsdagen

Då var nyårsaFetfton över och vi hade det supertrevligt.
Väldigt mumsig mat var det =)
Förrätt: Toast med skakenröra
Varmrätt: Ox planka
Efterrätt: Hallon, blåbär, björnbär, jordgubbar & vit choklad i foliepaket och in i ugnen serverades med vaniljglass....
Barnen var vakna till 20.00 ca sen somnade dom, Simon sov som en stock till 01.30 och Signe vaknade och var med vid tolvslaget.


Det var i alla fall en supertrevlig nyårsfest vi hade!


I dag har vi varit ute och åkt bob, eller ja Niklas och Simon har åkt, jag tittade på... lite för stor för att röja i backen...

Sen har vi varit inne och lekt, Niklas tog en långpromenade för att gå ner allt snacks vi åt i går.

Nu lägger Niklas Simon och jag har precis klivit upp ur ett bad och lite mindfulness, inför förlossningen.


Ska ta och plocka ihop och sedan ska vi nog kika på film.

Go kväll på er!